Προφίλ Προϊόντος

Το σκόρδο Βύσσας έχει πλούσια γεύση και εξαιρετική αντοχή.

EAC_3492

Το σκόδο είναι πολυετές, ποώδες φυτό το οποίο ανήκει στο γένος Άλλιο, γνωστό φυτό από την αρχαιότητα λόγω των ευεργετικών και φαρμακευτικών ιδιοτήτων του. Η παραγωγή σκόρδου στην περιοχή της Νέας Βύσσας, Έβρου ανάγεται στο 1923, έτος ίδυσης του χωριού. Η ποικιλία του σκόρδου Βύσσας, είναι εξαιρετικής ποιότητας, χρώματος λευκού με μωβ ιριδισμούς.Ο βολβός του αποτελείται από πολλά μικρά βολβοειδή μέρη που ονομάζονται σκελίδες και καλύπτονται όλα μαζί από 3-5 μεμβράνες.

Σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, έχει αποδειχθεί πως :

Τα σκόρδα Βύσσας παρουσιάζουν
Υψηλές αποδόσεις σε αιθέριο έλαιο
Υψηλές αποδόσεις σε συγκεκριμένα σουλφίδια, τα οποία είναι δείκτες ποιότητας για το αιθέριο έλαιο που τα περιέχει
Υψηλή απόδοση ως προς τα πρόδρομα σουλφοξείδια, αλλιίνη και μεθιίνη, ουσίες, στις οποίες οφείλεται η μείωση της εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς και η πρόληψη και θεραπεία διαφόρων ασθενειών λόγω της ισχυρής αντιμικροβιακής τους δράσης.

Το παραπάνω, σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά της γεωγραφικής τους προέλευσης, καθιστά το σκόρδο Βύσσας προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας.